ACHERNAR SABIT YILDIZI

 (Alpha) Eridani. B9 (bluish-white) Mg.0.46
Takımyıldızı: Alfa Eridanus
1900: 13PIS53. 2000: 15PIS19.

Önerilen orb: 1 derece. Gezegen doğası: Jüpiter. Antik zamanlarda Eridanus aslında Jupiterin isimlerinden biridir bu nedenle bu yıldız gerek bilgiye olan düşkünlüğü gerek kamu alanında basari yoneticilik vaadleriyle ve akisin önündekini süpürmesi yok etmesi ozellikleriyle de jupitere benzetilmektedir. Antik roma doneminde Jupiter aslinda çok da sevimli bir tanri degildir sinirlendiğinde yeryüzünün kuraklıklarla ya da çok fazla yagislarla lanetlemesiyle bilinir bu yıldız da aslında jupiterin saturnyen tarafını temsil eder. Eridanus nehri gökyüzünde Saturn fitratindayken achernar sabit yildizina jupiter benzetilmesinin bir sebebi budur diger sebep ise yildizin sicakliginin jupitere yakin olmasından kaynaklanır. Yıldızlar degerlendirilirken sicakliklari bakımından gezegenlere benzetilir ve davranislari da icsellestirilirdi. Eridanus nehrinin ağzında bulunan bu beyaz mavi renkli yıldız Arapça Al Ahir Al Nahr nehrin sonu anlamına gelmektedir.

Robson, bu yıldızın “Kerub ve Kılıç” olarak sembolize edildiğini belirtmistir.
Bu yıldızın, İtalya’dan görünmez olmasına rağmen, Dante’nin Tre Facelle, Fomalhaut, Achernar ve Canopus’larından biridir. (Alen).
Bu yıldız için çok fazla astrolojik yorum yok çünkü 16. yüzyılda kaşifler tarafından görülene kadar Kuzey Yarımküre’deki eskiler tarafından görülmedi. Nehrin ağzı, başka bir aleme, birlik okyanusuna (Cooper) erişim sağlayan kapı veya kapının sembolizmini paylaşır.

Photo by Pixabay on Pexels.com

Nehirde suruklenenler “akışa devam etme” eğilimindedir ve başkaları üzerinde doğal bir etki gücüyle sahiptir: diğerlerinin de onlarla birlikte “akmasını” sağlamak, engelleri asmak; işleri yumuşatmak gibi anlamlara metaforlastirabiliriz. Bu yildiza sahip olan insanlar büyük miktarda bilgiyi özümseme kapasitesine sahiptirler ve genellikle iyi eğitimli ve seyahat ederler.
Nehir, sular sakin olduğunda uyuşukluğu temsil eder, ancak Eridanus’tan etkilenenlerin hayatlarında zaman zaman sular taştığında, kaderin girdabinda hayatları komple degisebilir ve onlar “dışlanmış” olur. Ve bu akıntılar ya da girdaplar, hayatlarının ritminde, hem şanslı hem de talihsiz olabilecek geri dönüşü olmayan değişiklikler getirir. Dalgalanan duygular verir; bazen sel baskınları tarafından ezilme hissi ve bir unutulma hissi de verebilir yani bu metafora gore yok olma ya da yok sayılma gibi hisler kisi tarafindan hissedilebilir.

Photo by u0412u043bu0430u0434u0438u043cu0438u0440 u0412u0430u0441u0438u043bu044cu0435u0432 on Pexels.com

Nehirler uzun sakallı güçlü adamlar olarak temsil edilir; güçleri, kaşlarını süsleyen bir çift boynuzla sembolize edilir. Bir Nehrin arzusunu uyandırırsanız, ne kadar hızlı koşarsanız koşun asla kaçamazsınız. Peşinizden bir nehir koşacak ve sizinle birleşene kadar doymayacaktır. Kendilerini istedikleri şekle sokma gücüne sahiptirler. Nehirlerin nasıl işlediğini bilmek istiyorsanız, Ovid’in aşık Alpheius Nehri tarafından kovalanan su perisi Arethusa’yla ilgili öyküsünü okuyun. müzik ve dansta hünerli, hoş seslerle hitap eden Nehir Perileri, av ağlarını örmekle meşguldürler, dokuz bin altı yüz yirmi yıl yaşarlar ve bunca zaman genç ve güzel kalmak onların ayrıcalığıdır. Iyilikleriyle ayırt ettikleri herhangi bir ölümlü insan için tehlikelidirler, bu talihsiz adamlar kendilerini bir daha asla görülemeyecek şekilde suların derinliklerine sürüklenmiş bulabilirler” (s.149 The Larousse Encyclopedia of Mythology).
Takımyıldızın etkisi: Batlamyus’a göre Achernar hariç tüm yıldızlar Satürn gibidir. Eridanus ilim ve bilim sevgisi, çok seyahat ve pek çok değişiklik, bir makam konumu, ancak özellikle denizde kaza ve boğulma tehlikesi verir.(Robson).

Yıldızın genel etkisi: Kamu görevinde başarı, iyilik verir. , ve din. (Robson). Kilisede yüksek ofisler. İyi ahlak vererek, dini inançlarına veya felsefi eğilimlerine sadık kalarak başarı. Mutluluk ve başarı. (Ebertin).

Kaynak

Kaynagimin ismi yok aslinda bir kitaptan cevirdim ama kitabin ismi yok haliyle yazar da yok kusura bakmayın

Yorumlar kapatıldı.

WordPress.com'da bir web sitesi veya blog oluşturun

Yukarı ↑

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın